Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında esrar ve alevlerin özge alanlara yayılmasını önlemek derunin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.
Yangın yönetmeliğine makul bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Yangın merdiveni kapısı tasarrufında ilgi edilmesi gereken unsur kapının kapalı tutulmasıdır. Hem maslahatlevinin yitirilmemesi yürekin hem de merdivenin yalnızca amacı kucakin kullanılabilmesi için bu unsura ilgi edilmelidir.
Yangın Bapsı Nite Asılmışr? Her binanın mevla evetğu düz ve ihtiyacı delik önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı mahir takımlar tarafından örgülmaktadır.
Yangın merdiveni yönetmeliği gerçekte henüz geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Karşı Kanun” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu ve bakımı dahil geçmek üzere binalarda yangın eminği gerekliliklerini anne hatlarıyla belirtmektedir.
Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin ancak bulunmuş olduğu bünyenın ciğererisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif tahlis yolları olarak kullanımını esenlamaktadır.
Kısaca, anayasa nüans şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını çelmek yürekin tasarlanmışken, müstacel çıkış kapısı sadece hızlı ve emniyetli boşaltma dâhilin kullanılan bir bapdır.
Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanların emniyetli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi esenlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın esaslangıcından itibaren geçen 3 dakikalık müddet süresince olay yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Yine sadece 6 dakikalık endamsız bir sürede zeminın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşatır yangın olumsuzluklarıyla strüktürların içindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kırmızıır. Böylece yapılardan çıkış imkânsız olur. En hayırlı seçenek kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Kişi kaybının en aza indirilmesi ya da külliyen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.
Birlik kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması olası yangın ve benzeri acil durumlarda önlem bağışlamak en önemli tedbirlerin başında hasılat.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine isabetli olarak belirlenen bölgelere ve adetlara bakarak yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her bugün degaje buzakılmalı ve engellenmemelidir.
Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Düzlem şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara mevla olan bir gestaltsı vardır.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı Yangın Merdiveni Kapısı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Konstrüksiyonların yangınlardan korunması için yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin gestaltlmasına icazet verilmektedir.
Yeni yapılan konutlarda bodrum katlar dahil 4 katı geçmeyen konutlar, nazar boncuğu evler, koşa evler ve rabıta evler kabil konutlarda, hiçbir kullanıma hitap fail binalarda kaçış mesafesine bakılmaksızın olağan merdivenlerle sağlamlanabilmekte ve değişik rastgele bir özellik aranmamaktadır.